Hoppare

Utseende:

Gröna i skiftande gröna nyanser. Stora gummiliknande fötter och väldigt långa ben som skjuter iväg hela kroppen i varje hopp. Hopparna använder sin mun till att plocka och ta vad den vill ha och har dessutom två väldigt starka tungor som kan göra det mesta den behöver. Hopparen har vassa tänder som den kan klyva det mesta med.

Styrka:

De starka och väldigt snabba tungorna som på någon sekund kan skjutas ut från munnen och fånga upp vad som helst. Väldigt bra på att hoppa. Långt och högt.

Svaghet:

Klarar inte av kyla. Blir väldigt lätt sjuk.

Storlek:

I usträckt läge ungefär en och en halv meter lång men ihopsjunken cirka fyrtio centimeter.

Bor:

Gärna högt uppe så den har uppsikt över området den vistas i. Allra mest tycker den om att bygga sig ett trädhus och bo där. Men många gånger går det att hitta hoppare även uppe på olika hustak. Om en hoppare bygger sig ett hus är det väldigt troligt att den gör ett sovkrypin ovanpå taket.

Övrig fakta:

Hopparna ogillar andra varelser men samarbetar med kryparna, allierar sig, för att hålla alla andra borta. Kryparna behöver hopparnas skicklighet att hoppa när de ska bygga sina bostäder, och hopparna behöver Kryparna som kan se till att hopparna slipper få in andra varelser i sina områden. Somliga hoppare har börja