Grävarna

Utseende:

Bruna som jorden. Har fyra stycken ”armben” som den kan använda att gräva med, gå med och hålla fast med. Den har fyra stycken fingerliknande leder med knivvassa klor lika starka som titan. Den har en nos som ser ut som en näbb, och har inga tänder men en hård tunga som slår sönder födan mot dess gom.

Styrka:

Bortsett från sina helt makalösa klor som kan gräva sönder vilket material som helst, dess ”händer” och ”fötter är lika starka, så kan deras cementliknande avföring (bajs) laga det som gått sönder. Vilket kan vara bra de gånger när grävarna varit för ivriga att gräva och snabbt måste laga en spricka eller ett hål.

Svaghet:

En grävare är inte rädd för att ta i, och arbetar gärna och mycket MEN om inte grävarna sover när klockan blivit tolv på kvällen riskerar de att dö av undernäring. Inte undernäring på grund av att de inte äter tillräckligt MEN undernäring för att de får för lite sömn. Att somna innan midnatt för grävarna är såpass viktigt att hela deras sort skulle kunna dö ut helt och hållet om de inte fick sova några dagar. Därför är det också viktigt att de hittar en plats att sova på där de kan känna sig trygga och lugna över att inte bli störda.

Storlek:

Vanligaste storleken på grävare är ungefär en meter höga men de kan vara allt mellan femtio centimeter och två meter.

Bor:

Grävarna gillar att bo tillsammans. Med familjer, med vänner, med andra varelser. De är förtjusta i gemenskap och skrattar som bäst när andra varelser umgås med dem. De är måna om att göra sin boplast mysig och extra hembonad, alltså extramycket med hemmakänsla.

Övrig fakta:

Älskar genvägar, alltså att hitta vägar som går snabbare än den vanliga raka vägen. Lite väl förtjust över att slippa ta sig långa sträckor, vilket ofta leder till att Grävarna gräver under byggnader så de rasar. Grävarna är innovatörer, alltså bra på att hitta på nya saker. De ger sällan upp och tänker alltid positivt och försöker lösa situationer som händer.

Ålder:

Grävarna blir inte lika gamla som alla andra varelser på jorden. Anledningen skulle kunna vara för att de lever ett såpass hårt liv MEN det beror snarare på att att de är en kortlivad sorts varelser. Å andra sidan får de väldigt många barn när de föder barn. En grävares snittålder ca 30 år.

Föda:

All slags trä och rötter. Kan även ibland mumsa på insekter och maskar som finns i jorden.

Språk och tal:

Precis som de andra varelserna på jorden talar grävarna jordspråk. Men de kan även med sina ögon skicka iväg pulser till varandra, ungefär som ett morsespråk, och på det viset kommunicera.