Simmare

Utseende:

En stor varelse med långa vackra fenor och fiskstjärt. Fiskstjärten blir till ben när simmarna tar sig upp på land. I pannan har simmaren ett enda horn. Det använder det till för att försvara sig med men också när den uppvaktar en partner. Simmaren har många vassa tänder som den gillar att gnida mot olika material eftersom den är förtjust i ljuden som blir då. Den har ögon som aldrig stängs eftersom den saknar ögonlock.

Styrka:

En snabb simmare. Men den största styrkan, den helt unika kraften den besitter är att den med fenorna kan förändra miljön den är i.

Svaghet:

I simmarens horn sitter alla minnen. De simmare som blir av med sina horn glömmer bort vilka de är och har ingen aning om hur de har hamnat där de är. De simmar vilsna omkring i haven och är rädda. Därför är det av största vikt för en simmare att skydda sitt horn. Hornet är väldigt eftertraktat av tjuvjägare.

Storlek:

En simmare kan bli upp till fem meter lång, och de allra minsta har varit en meter ungefär.

Bor:

Simmaren bor helst i vattnet. Men kan även fungera på land och bo där om den måste. Simmaren simmar medan den sover. Den är aldrig stilla.

Övrig fakta:

När simmaren vispar hårt med fenorna förändrar den vattnet, och har vid ett flertal tillfällen lyckats avstyra stora oljekatastrofer när båtar har gått på grund och läckt olja. Simmaren vispade snabbt bort oljan och lyckades rädda vattnet. Efter en sådan vispning blir simmaren sjuk i över en vecka.

Ålder:

De äldsta simmare som känns till har uppnått en ålder av tvåhundratrettio år.

Föda:

Simmaren har många vassa tänder men äter krill, räkor och småfisk i vattnet och insekter på land.

Språk och tal:

Simmarna kan jordspråket precis som alla andra varelser på jorden, men föredrar att använda ekolod med alla andra i vattnet.