Klättrare

Utseende:

Klättrarna har en silvergrå päls som glittrar. När det regnar på den så blir det en regnbåge runtom en klättrare. Den har åtta små korta ben, varav två stycken fungerar som en propeller när klättraren just klättrar. När klättraren sparkar fort med sina båda bakben medan den klättrar, så går det väldigt snabbt uppför bergen. Klättraren är lång och smal och har två uppsättningar med fjäll på halva sin kropp. Den har en långsmal nos med två stora ögon.

Styrka:

Den har ett läkande spott. Om någon är sårad eller skadad kan klättrarnas spott göra att det läker på några minuter.

Svaghet:

En klättrares fötter är det viktigaste den har MEN också det ömtåligaste. Det händer ofta att klättrarna skadar fötterna. Då får de svårt att överleva. Nu tänker du – men deras spott då? Var inte det läkande? Jovisst, men inte på dem själva. Du kan bara läka andra med ditt spott om du är en klättrare. Dessutom försvagas en klättrare varje gång den läker någon. Det kan ta dagar för den att återhämta sig.

Storlek:

Runt trettio centimeter.

Bor:

Gillar att bo i berg, klippor och grottor, men tycker också det är skönt i riktigt höga hus, i t ex en lägenhet uppe på sjunde våningen i ett höghus.

Övrig fakta:

Klättrarna gillar att klättra tillsammans i flock. De tävlar gärna när de klättrar och tycker mycket om att utmana varandra. Men de gillar också när det kommer andra varelser som vill vara med. Ingen är lika bra som klättrarna på att klättra men det gör ingenting för klättrarna är utmärkta lärare som älskar att lära ut till andra.

Ålder:

Mellan 40 och 80 år brukar klättrarna kunna bli. Några få har blivit äldre.

Föda:

Det bästa de vet är att grilla och helst hålla i en grillad korv med varje fot. De älskar lika mycket att grilla som att äta det de grillat.

Språk och tal:

Förutom det officiella Jordspråket talar klättrarna lika lätt klättrarnas eget språk, Klättska.