Flygare

Utseende:

Väldigt runda i sina former. Två stora vingar och fyra ben. Kan både flyga och springa fort. Har vassa tänder. Inte för att det behövs när de äter utan för att det är för att skydda sig. Den fullvuxna flygaren har en näbbliknande mun som är stark och med den kan de till och med slita upp ett litet träd om det behövs. De har bra mörkerseende och deras ögon lyser i mörkret.

Styrka:

Flygarna kan flyga hur länge som helst, till och med i sömnen om de behöver. I och med att de också är såpass starka i den näbbliknande munnen, klarar de av att bära med sig vad de behöver långa sträckor. Vilket är bra eftersom de gillar att samla på sig all mat de hittar.

Svaghet:

De mår inte bra av att vara ensamma, behöver egentligen flyga i flock, men ofta kommer de bort från sin flock eftersom de letar mat hela tiden. Eftersom de konstant äter blir deras magar såpass stora att det blir svårt att vara på marken och använda benen när de behöver. Då blir de ett lätt villebråd för andra varelser.

Storlek:

Från vinge till vinge är det ungefär två meter men deras kropp är ungefär sextio centimeter lång.

Bor:

Flygarna bor gärna i ombonade hus och gillar att bulla upp sig när de sover.

Övrig fakta:

Flygarna är alltid i luften utom när de sover och äter eller dricker. Sina barn föder de högt uppe i träden och lämnar dem genast för att klara sig själva. De nyfödda börjar direkt att äta av trädet de befinner sig i och när de ätit klart alla blad som finns är de tre veckor gamla flygarna färdiga att ge sig iväg och flyga.

Ålder:

En flygare blir som mest 15 år. Men de är vuxna redan vid tre år ålder. Varje år för dem är som sju hopparår.

Föda:

Allätare. Äter allt de kan komma över. De har en glupande aptit och testar gärna att äta vad de än hittar.

Språk och tal:

Bortsett från Jordspråket talar flygarna fem andra språk flytande, och förstår de flesta av de andra språken på Jorden.